VOLONTÄRER SMAKFEST 2016

Ta chansen att bli en del av sommarens trevligaste matfestival SMAKFEST Höga Kusten.Vill du lära känna likasinnade människor som också älskar mat och bli en del av festivalyran?

Ersättning:
– Mat och dryck.
I form av Smakbiljetter så att man kan smaka maten som säljs på plats (lunch eller middag beroende på när man är med). I ersättningen ingår även två drycker (alkohol eller vatten/läsk).
– Två entrébiljetter till Smakfest för familj eller vänner

Upplägg:
Det finns två alternativ att vara med.
1) TEAM 1 =  FREDAG (för-team) + LÖRDAG (dagsteam)
2) TEAM 2 =  LÖRDAG (kvällsteam) + SÖNDAG (efter-team)

Uppgifterna är indelade i olika team. Välj det som du tror passar dig bäst.
Först till kvarn! Vi fyller i ansvariga allt eftersom.

Klädsel:
Eftersom det är första året så har vi inga tröjor upptryckta. Det funkar jättebra med lediga och lite ”lantliga” kläder som byxor och skjorta modell större. Ta gärna med ett förkläde om du har.

Välkommen till SMAKFEST!
Vi garanterar en trevlig festival, att du träffar nya människor och får smaka god mat!
/Eva

 

 

TEAM 1
FREDAG KL 8:00 – LÖRDAG KL 16:00

Team 1 är med på fredagen och gör fint och hjälper även  till under branschdagen.

FREDAG (12/8) – GÖRA FINT

Tider: 08:00-14:00
– Dekorera området och bygga upp festivalen
– Hjälpa utställare att dekorera borden
– Installera eventuell teknik
– Hjälpa till under branschdagen
– Förbereda hamburgare och coleslaw
– Preppa och hjälpa till vid Ulvö Hotells ”Långbordsmidddag”

LÖRDAG (13/8) – SMAKFESTIVAL

Under dagen på Smakfest har Smakgatan, Pop Up Restaurangerna, workshops, seminarier och barnens smaker öppet.
Vi har öppet för allmänheten och både vuxna och barn är välkomna att komma och upptäcka Höga Kustens smaker. Se grupper nedan.

MAT-TEAM (3 st)

Vem: Katrin Lundwall, Malin Engström, Jarl-Erik Hansson
Ansvar:
Pop Up Restauranger +  smakbrickor + workshop
– Stötta restaurangerna
– Göra i ordning/servera Höga Kusten Brickor
– Stötta workshops (Barbro Uhlin och Häggby Gård)
– Hantera sopor

FILM/FOTO + SCEN-TEAM (2 st)

Vem: Jerry Engström 
Ansvar
:
Scen + seminarier
– Scenansvarig (ser till att tekniken fungerar etc)
– Behjälplig till de som håller seminarier

BARN-TEAM (2 st)

Vem: Ellen Björklund och Martin Björlund
Ansvar:
barnens hörna+ bondens hörna
– Hålla i Smaksafari- sensorik för barn (13:00 och 15:00)
– Pannkaksmästare (kl. 11:30 och 14:30)
– Övrig tid stötta LRF (Bondens hörna) vid behov andra tider (kl. 11:00-14:00)

 

VÄLKOMST-TEAM (5 st)

Vem: Kicki Berglund, Elisabeth Hägglund, Theres Svensson, Rickard Rahm och Anders Aro
Ansvar
:
entrén + parkeringen + bygg/dekoration
–  Välkomstansvarig (Elisabeth) Ansvarig för att hjälpa deltagare i Smakgatan, ta emot trubadur, föreläsare kockar etc
– Välkomstvärdar (Kicki och Theres) ta betalt av besökare i entrén, boka in workshops etc)
– Volontärs-ansvarig (Kicki)
– Logistikchef (Rickard) (parkering)
– Bygg och dekoration med utställare & praktiskt ansvarig (Anders)

BAR-TEAM (2 st)

Vem: Jenny Ramkrans, David Ramkrans, Jenny Lundgren, Ola Byström (från ca kl 15:00)
Ansvar
:
Kiosk+ Hernö Gin Cocktail Bar
– Sälja öl och vin etc i kiosken
– Bartender (blanda gincocktails) från kl 15:00
– Sälja kaffe, te, dryck och godis i kiosken etc

 

TEAM 2
LÖRDAG KL 16:00-SÖNDAG KL 16:00

Team 1 är med på söndagen och gör fint efter Smakfest. .

LÖRDAG (13/8) – SMAKFESTIVAL

Under dagen på Smakfests festivalkväll serverar Linnéa och Peter långbord, krogen Skogen har öppet, Hernö Gin Cocktail Bar har öppet och vi själva serverar hamburgare. Se grupper nedan.

SÖNDAG (12/8) – GÖRA FINT

Tider: 08:00-16:00
– Nedpackning av festival
– Hjälpa deltagare att komma i ordning
– Städa
– Sophantering
– Plocka ner dekorationer
– Lämna tillbaka teknik, glas etc.

.

MAT-TEAM (2 st)

Vem: Jarl-Erik Hansson, Anders Aro och Malin Engström
Ansvar
:
Servering Långbordsmiddag + Ginprovning + göra hamburgare
– Stötta Linnea & Peter vid långbordsmiddag (17:00-20:00)
– Stötta Krogen Skogen vid lägereldsmiddag (17:00-20:00)
– Stötta Hernö Gin vid ginprovning (20:00-21:00)
– Laga och sälja hamburgare
– Hantera sopor
– Bygg och dekoration med utställare & praktiskt ansvarig (Anders)

 

VÄLKOMST-TEAM (3 st)

Vem: Kicki Berglund, Elisabeth Hägglund, Theres Svensson, Rickard Rahm
Ansvar
:
Entrén+ säkerhet
–  Välkomstansvarig – Ansvara för att hjälpa deltagandei festivalkvällen ta emot trubadur,  kockar etc
– Välkomstvärdar (ta betalt av besökare i entrén, checka av digital lista, boka in workshops)
– Logistikchef (parkering + praktiskt ansvarig)
– Volontärs-ansvarig (Kicki)

 

BAR-TEAM (3 st)

Vem: OIa Byström, Jenny Ramkrans och David Ramkrans
Ansvar
:
Kiosk+ Hernö Gin Cocktail Bar
– Sälja öl och vin etc i kiosken
– Bartender (blanda gincocktails) från kl 16:00 och framåt.