LÄGERELDSMIDDAG –
KROGEN SKOGEN

Slå dig ner i Kåtan runt lägerelden och var med om en magisk upplevelse som ger dig en smak av Höga Kusten. Elden sprakar, det doftar granris och Krogen Skogen dukar upp till en fantastiskt Smakbord. Menyn bygger på rena, naturliga smaker och tillagas på råvaror från skogen, havet och produkter från våra lokala producenter. Under middagen berättar matkreatören Barbro Uhlin om Höga Kustens matkultur. Detta får du inte missa. Platserna är begränsade, så boka redan idag.

LÄGERELDSMIDDAG
Pris: 250 kr exkl. dryck
Tid: 18:00
Plats: Kåtan, SMAKFEST Höga Kusten, Friluftsbyn
Gruppantal: 
Max 30 personer
Förbokning krävs:
Mejla eva@foood.se. Restplatser kan även köpas på plats.

MENY KROGEN SKOGEN

Förrätt: Smakbord
– Tunnbröd från bagarstugan i Eden, kantarellsmör med kantareller plockade runt knuten, rökt sikröra med sik från Näske Lax och färskpotatis från Nyströms potatis.
– Rökt älghjärta från Sörby Gård med chilihjorton plockade i Nätra fjällskog
– Aborrpanna med lax från Näske
– Lufttorkat kött från Godsta Gård och tranbärschili från Nättersjö myr, västerbottenost-mousse med färsk pepparrot
– Boltjärn blå, grönmögelost gjord på pastöriserad fårmjölk från Strömmens gårdsmejeri

Huvudrätt:
Långbakat högrev från Godsta Gård i rödvin och gräddrostad dragonpotatis från Nyströms potatis.

Dessert:
Hemgjord fatost tillagad på mjölk från Lövsjö gård, hembakade plattrån, hjortron från Nätra fjällskog med likörgrädde på grädde från Norrmejerier