LÅNGBORDSMIDDAG
GÄSTSPEL: LINNÉA & PETER

Under SMAKFEST har vi bjudit in restaurang Linnéa & Peter att gästspela och de kommer att laga mat till lördagens Långbordsmidddag. Linnéa & Peter lagar mat som är tydligt inspirerad av det moderna nordiska och europeiska köket och med mycket lokala råvaror på menyn. De har av restaurangguiden White Guide utsedda till länets bästa restaurang.

Linnéa & Peter kommer under sitt gästspel att utifrån lokala råvaror göra sin tolkning av Höga Kustens smaker.  Långsbordsmiddagen är en social måltid och där du delar bord, grytor och samtalsämnen med andra. Har du tur slår sig både kock och producent ner vid bordet för en pratstund. Det här får du inte missa! Vi har ett begränsat antal stolar runt bordet, så boka din plats redan idag!

Långbordsmiddag
– Karamelliserade betor och dragon från Evas Trädgård. Hemmagjord surgrädde. Sikrom.
– Inlagda tomater från Evas trädgård. Askad getost från Gideå get gård. Vitlök och oregonoblommor från Eva. Saltrostade frön.
– Rökt fläskkarré från Gården i Långsjön. Kokt nypotatis, smör och prästosten ’Hansdotter’ från Häggby gård. Svartkål från Hildas trädgård.
– Röda vinbär från egen tomt. Ulvö honung. Gräddglass och kaksmul. Stevia och styvmorsfiol från eva.

LÅNGBORDSMIDDAG
Vad: En meny tillagad av Linnéa och Peter i samarbete med en lokal matproducent. Serveras vid sommarsmyckat långbord.
Linnéa & Peter och matproducent presenterar råvaror och middagen. I mån av tid kommer de även delta i middagen för mer matprat.
Var: Smakfest Höga Kusten, Friluftsbyn Skuleberget
När: Lördagen 13 augusti kl. 18:00-20:00
Biljetter 490 kr exkl dryck
Bokning: Begränsat antal platser (40 st). Först till kvarn! Boka på eva@foood.se

OM LINNÉA & PETER

Restaurang Linnéa & Peter i Örnsköldsvik har av restaurangguiden White Guide utsetts till Västernorrlands bästa restaurang. De hyllas av branschpress, matguider och av gästerna. Av den Umeåbaserade Nöjesguiden beskrevs Linnea & Peter som Umeås bästa restaurang.

Linnéa har en bakgrund på Restaurang Paul & Norbert. Linnéa har därefter arbetat på bl.a. Restaurang Landet och Djuret i Stockholm. Tidigare studerade hon Gastronomi vid Umeå Universitet. Peter har jobbat på ett flertal välmeriterade restauranger, framförallt i Stockholm. Han har varit kökschef på bl.a. Paul & Norbert, Lisa Elmqvist och Sjögräs

POP UP RESTAURANG

Under SMAKFEST slår Linnéa & Peter även ner bopålarna tillfälligt och öppnar sin Pop Up Restaurang. Utifrån sin egen fantasi skapar de mat med smak av Höga Kusten. Och vem vill inte få chansen att få en smakbit från en av Höga Kustens absoluta främsta restauranger? Kom i tid för de serverar lyckliga magar från kl 10:00 och framåt, men när det är slut är det slut.

Vad: Linnéa & Peter Pop Up Restaurang
När:
Lördagen 13 augusti 10:00-18:00 eller så länge maten räcker
Var:
SMAKFEST, Friluftsbyn
Pris: Smakbiljetter till Pop Up Restaurangerna köper du i entrén