OM SMAKFEST HÖGA KUSTEN

SMAKFEST Höga Kusten

SMAKFEST vill genom smakupplevelser, workshops och seminarier hylla den lokalproducerade maten och drycken. Smakfest Höga Kusten ger dig en helt unik chans att få uppleva på några av Höga Kustens unika smaker. Från surströmming, prisvinnande ostar, Europas bästa gin, tunnbröd till strömmings-lollipos, . Vi har äntligen samlat den bästa maten och drycken från vårt unika världsarv på en och samma plats.

Som om inte det var tillräckligt har vi besök av Höga Kustens främsta matprofiler.Under dagen kan du lyssna på föredrag eller delta i workshops som leds av företag, kockar, förädlare och andra människor som på ett eller annat sätt brinner för våra smaker och vill dela med sig av passion och sitt kunnande om våra unika smaker.

Alla är välkomna till SMAKFEST Höga Kusten
– stora som små – foodies och nybörjare.

BILJETTER

OBS! Entrébiljett till festivalområdet behöver inte förbokas. Entrébiljett samt smakbiljetter köper du i entrén. Observera att vissa aktiviteter kan/måste förbokas, se vilka nedan. Eventuella restplatser säljes i entrén.

Entré:
Biljetter kostar 75 kr för vuxna. Det är gratis för barn att gå in på festivalområdet. I entrén ingår seminarier, Smakgatan och aktiviteterna för barnen.

OBS! Vi har första året enbart möjlighet att ta emot kontanter eller betalning via Swish.

Smakbiljetter: Smakbiljetter köper du i entrén.
Smakbiljetterna kostar 25 kr styck och är betalmedel för provsmakning hos Pop-Up restaurangerna Linnéa&Peter, Ulvö Hotell, Krogen Skogen, Myckelgensjö Glassfabrik samt till Smakbrickan (dvs. smakbitar från regionens producenter) samt till cookalong med Häggby Gård.

Bokningsbara aktiviteter:
–  Workshop: Tunnbrödsbakning i bagarstuga kl 10:30 samt kl 13:00 (vuxen 200 kr, barn 150 kr)*
– Workshop: Smaka på Skogen skafferi 11:00 och 13:00 (2 smakbiljetter) Smakbiljetter köps på plats.
– Workshop: Ostkake Cookalong 12:00 och 15:00 (2 smakbiljetter) Smakbiljetter köps på plats.

KVÄLLSPROGRAM
– Lägereldsmiddag med Restaurang Skogen kl 18:00-19:00 (250 kr)
– Långbord med Linnéa&Peter 13/8 kl 18:00-20:00 (490 kr) FULLBOKAD
– Ginprovning Hernö Gin: kl 20:00-21:00 (250 kr)

Betalning bokningsbara aktiviteter: 
Förköp och biljetter till dessa aktiviteter förbokas och betalas i förväg.

Förbokning:
Mejla eva@foood.se
* För av tunnbrödsbakning med Mjälloms Tunnbröd mejla boka@mjalloms.se

VILL DU STÄLLA UT?

Vill du bli en del av Smakfest? Då kan du självklart kontakta oss.
Här hittar du mer info: Jag vill delta>>

ÖPPETTIDER

SMAKFEST 2016 håller öppet
Lördag 13 augusti: 10:00 – 24:00.
OBS! Området är ”regnsäkrat” vid händelse av regn.

SÅ HITTAR DU HIT

SMAKFEST Höga Kusten arrangeras i Friluftbyn, Docksta, Höga Kusten. Det är lätt att hitta hit. Bara 900 meter norr om Docksta sväng höger om du kommer norrifrån och vänster om du kommer söderifrån. Följ vägen och 900 meter senare är du framme. Om det är fullt på parkeringen kan du behöva vända om bilen och parkera vid Docksta Sko och sedan ta en 800 meters promenad till festivalområdet. Hitta hit>>

PARKERING

Det finns gott om parkering kring FriluftsByn där SMAKFEST Höga Kusten arrangeras. Parkeringen kostar 20 kr per bil. Vi är tacksamma om ni kan ta med kontanter. Parkering är skyltad på plats.

BLI VOLONTÄR

Ta chansen att bli en del av sommarens trevligaste matfestival SMAKFEST Höga Kusten. Vill du lära känna likasinnade människor som också älskar mat och bli en del av festivalyran? Volontärsarbetet är  oavlönat, men vi står för mat och kan även lösa logi under fredagen och lördagen.Läs mer här>>

AKTIVITETER I HÖGA KUSTEN

Varför inte passa på att kombinera SMAKFEST med att upptäcka mer av Höga Kusten. Här hittar du några av Höga Kustens mest populära aktiviteter. Smakfest äger rum precis vid foten av Skuleberget med sin vackra vandring.
Aktiviteter: Att göra på Höga Kusten >>
Vandra: Vandra Höga Kusten >>

CAMPING & STUGOR PÅ HÖGA KUSTEN

Stanna längre och upplev Skuleberget, Skuleskogens Nationalpark och Ulvön. Här hittar du tips på Camping och Stugor.
Läs mer: Camping och Stugor på Höga Kusten >>